Notícies d'actualitat del Departament d'Ensenyament. Generalitat de Catalunya

sábado, 22 de octubre de 2011

                                                                                                    Divendres, 21 d'Octubre de 2011

10ª Sessió

Avui hem assistit a la conferencia que ha donat en Francesc Busquets sobre el JClic i els Quaderns Virtuals.
El que he pogut extreure d’aquesta conferencia entre d’altres coses, ha estat que les tecnologies han de servir-nos com a eines per a construir coneixement i per expressar, comunicar i per treballar plegats. I que ens pot resultar molt útil per la nostra futura tasca “remenar” per la xarxa per descobrir noves pàgines que ens serveixin per la implementació de les TAC  a les escoles.

En referència a les Tecnologies, el conferenciant ha donat molta importància a la utilització de les TAC, per tal que els infants puguin construir el seu coneixement des d’aquestes. A més a més, ens ha mostrat una sèrie de pàgines relacionades amb l’educació com el XTEC, el EDU365, el XTECMERLí, en les quals es poden trobar diversos recursos pedagògics per poder treballar diferents àmbits del currículum d’Educació Infantil.

Per finalitzar, en Francesc ha aprofundit sobre el programa JClic i ens ha ensenyat el seu funcionament des de dins, a on hem pogut observar que els exercicis que es poden duar a terme estan basats en:

·         Activitats d’ordenació
·         Associacions
·         Activitats de text
·         I sopes de lletres i mots encreuats.

D’altra banda, l’autor ha posat èmfasi en que tothom que vulgui pot ser creador de  diferents activitats segons el que vulguem treballar amb els nostres alumnes i ens ha fet veure que es molt enriquidor poder compartir idees a través de la xarxa amb la totalitat de la comunitat educativa per poder millorar l’educació dels nostres alumnes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario